Trädgård

Vårlängt

Husdrömmar, Mandelmans, Hjälp vi har köpt en bodgård och snart även Trädgårdstider. Vi börjar ana ett visst tema här va?

Att säga att det kliar i fingrarna är en underdrift, jag är så sugen på vår och planteringar igen. Jag som var relativt trött på att ta hand om odlingarna och vattna varje dag när jag släppte trädgården fri i slutet av Augusti förra året. Men det är ju så, det är en härlig cykel och nu är jag både redo och sugen igen. Någon som känner igen sig?

I vanlig ordning ska jag göra om lite i trädgården i år. Men med betoning på lite. Jag lär mig från år till år vart mina olika växter och blommor trivs bäst och därför ska jag flytta om dem lite i år. Rosorna hamnar i samlad trupp på baksidan, med morgon och förmiddagssol. Pionerna kommer att få sällskap av luktärtorna istället för rosorna och då blir det vackert på den platsen mycket längre och luktärtorna får en naturlig vägg i form av ett plank att klättra på.

Sen ska det ju in en massa grönska i trädgården förhoppningsvis, i form av en lång och fin thujahäck mot en av granntomterna. Men det ska vi i så fall inte göra själva utan få hjälp med vilket känns både skönt och tryggt. Vi vill ge den bästa möjliga förutsättningar helt enkelt. Fint med grönt kommer det att bli!

Och så tänkte jag bygga mig ett enkelt planteringsbord som kan stå ute hela året. Jag har ett nu som på alla sätt och vis har sett sina bästa dagar. Ett planteringsbord som inte tål vatten… say no more. Det får vi åka till återvinningen med och så bygger jag ett nytt istället. Eller bygger, jag tänkte mer stapla ett, på samma sätt som jag gjorde med uteköket. Lecablock och plankor. En och annan trälåda för förvaring och massor av plats för krukor. Det blir nog bra det. Och lite mer hållbart än nuvarande variant.

Vad har ni för vårplaner i hus och trädgård?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.