Alice

Att vara lite orolig

IMG_6116

Vårt lilla pyre, som jag önskar att hon just nu kunde förstå det vi försöker förklara för henne. Att allt kommer att bli bättre.

I lördags, innan jag åkte till Formex började vi packa de första lådorna inför flytten. Det som skulle flyttas ut innan stylingen skulle packas ner och lillan blev orolig direkt. När Alex sedan fortsatte detta projekt på egen hand, när jag var på mässan, och började flytta ut möbler, rulla ihop mattor, plocka ner tavlor, ja då blev hon ett litet nervöst paket helt och hållet.

Bara det att en av oss är bortrest brukar ogillas hos fröken, så fort vi börjar packa en väska ser hon olycklig ut, och nu försvann matte och halva bohaget mer eller mindre samtidigt. Stackaren har gett Alex en rejäl utmaning när jag varit borta, pipit så fort kopplet skulle på, sprungit undan när det varit dags för promenader och mer eller mindre tvärvägrat att gå när hon väl kommit ut.

När jag nu är hemma igen, familjen samlad liksom, är det bättre. Hon är lugnare, tar kopplet utan problem och hon är glad på promenaderna igen. Tack och lov. Men samtidigt är det ju något som inte stämmer, som inte är som det ska i hennes värld. Och jag önskar så att hon kunde förstå att hon kommer att få 2500 kvm tomt att springa på. Att hon ska slippa storstaden, spårvagnar och avgaser och få ett mycket bättre liv. Men just nu ser hon bara flyttkartonger och ”annorlunda”. Stackaren!

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.