Alice,  Vi två blir tre

De här två

IMG_0807 IMG_0806

 

I morgon börjar det. Livet utan pappa hemma på dagarna. Jag ska inte påstå att jag fasar för det. Det vore fel ord. Men jag ser ju inte fram emot det heller. Att ha fått de här 10 dagarna tillsammans, som ju i vårt fall blivit 16 tack vare att lilleman valde att titta ut på en fredag, har varit underbart.

Att få ta hand om varandra, börja landa i allt det nya och sakta men säkert hitta in i nya rutiner har varit ovärderligt och jag är tacksam för att vi i Sverige har den möjligheten. (Visste ni att de i Norge bara har fyra dagar och detta räknat från att pappan lämnar jobbet för förlossningen? En långdragen förlossning och de där dagarna kan vara slut redan. Hura!)

Men det är klart att jag kommer att sakna Alex något enormt när han i morgon åker till jobbet och vi är själva hemma lillan, pyret och jag. Och för honom känns det ju inte precis lättare heller, han hade ju velat stanna hemma mycket, mycket längre. Så klart.

Det kommer att gå bra, Alice är en pärla och lilleman är i stort sett alltid nöjd med livet. Det får rulla på och vi kommer att hitta våra rutiner här hemma vi tre. Med matning, promenader och annat. Och så njuter vi tillsammans på kvällarna och helgerna istället!

Foto: Sarah Andersson

2 kommentarer

  • Elin

    Det kommer gå kalas! Och lyckan som syns i barnens ögon när pappan deras kommer hem från jobbet alltså, åh! Och numera även glädjetjuten! <3 🙂

    • Sarah

      Tack Elin, för peppen 🙂 So far so good skulle man ju kunna säga, de första tre dagarna har gått som smort. Hoppas inte att det bara är någon slags smekmånadsfas 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.