Familj,  Family of four

En ny rutin här hemma

Innan Juliette föddes brukade vi natta Elliot varannan kväll, givetvis med undantag ibland men på ett ungefär. Men i slutet av min graviditet när jag blev allt mer otymplig och orörlig sökte sig Elliot allt mer till Alex och när Juliette sedan föddes blev det naturligt så att jag ammade henne och Alex nattade Elliot. Vi har verkligen en pappas pojke och en mammas flicka här hemma <3

Och det är ju ok, på de flesta sätt. Men de vill, helt utan undantag, att jag alltid ska natta Juliette och att Alex alltid ska natta Elliot. Varje kväll. Alltid. Och för det mesta fungerar ju det men sen råkar någon av oss hamna på sjukhus (vi har ju testat det både Alex och jag på kort tid…), eller också vill någon av oss planera in något en kväll och då blir det inte alls bra. De är helt enkelt för inrutade.

Så nu gör vi medvetet om i schemat, skakar om det lite. Ibland nattar vi som vanligt, ibland nattar jag båda och ibland nattar Alex båda. Det är väl inte så att barnen jublar över detta tilltag men det går ändå bättre och bättre. Nu läser vi sagor tillsammans, sitter och pratar en stund om vad som varit bäst eller roligast under dagen och sedan stoppar jag om varje barn i sin egen säng och de somnar själva.

Första natten vi gjorde så här blev Juliette sååå arg. Hon var vansinnig på mig, men nu går det riktigt bra. Hur nattar ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.