Family of four

Gravidstatus

Nu har det gått ett par veckor sedan jag skrev en gravidstatus senast och jag skriver den kanske mest för mig själv men ni får scrolla förbi eller läsa som vanligt.
Jag märker hur jag fokuserar mycket mer på det som kommer efter själva graviditeten den här gången. Såklart, nu vet vi ju mer vad som väntar än vad vi gjorde då. Vi lever också redan ett småbarnsliv så omställningen blir mindre även om jag på inget sätt tror att vi inte kommer tycka att det är en stor skillnad med två barn.

Men jag njuter nu också mycket mer av att vara gravid, när energin är tillbaka och jag mår mycket bättre igen.

Vikt? Fortsatt samma vikt som vid inskrivningen på mödravården. Börjar kännas lite märkligt detta faktiskt och det ska bli skönt med ultraljudet på torsdag för att se att allt är bra med plutten där inne. Jag bryr mig inte alls om min egen vikt under graviditeten så länge jag bara vet att bebben mår bra.

Hormoner? Känsligheten består. Och smak- och doftsinnet. Usch så äckligt vissa saker luktar eller smakar. Men andra grejer, som min nya deo, den skulle jag vilja äta upp. Och gråtmild är fortfarande bara förnamnet.

Sömn? Bättre än senast jag skrev en gravidstatus vilket är ungefär fyra veckor sedan. Nu behöver jag gå upp och gå på toaletten någon gång per natt men somnar om direkt. Tack för det!

Känner av bebisen i magen? Ja lite till och från. Fortfarande inga sparkar men lite sprattel. Fast inte så ofta eller mycket som jag hade önskat. Jag kan verkligen skriva under på känslan av att man som gravid undrar om allt verkligen står rätt till när man plötsligt börjar må mycket bättre i mitten av graviditeten.

Ont någonstans?Ja lite antydan till foglossning. Inte alls illa ännu, om jag inte är ute i trädgården och står böjd som en fällkniv en hel dag. Men vissa rörelser, snabba vändningar när jag inte tänker mig för eller att kliva upp på en pall exempelvis, gör ont. Det gäller helt enkelt att tänka sig för så går det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.