Family of four

Gravidstatus

Nu var det ett tag sedan jag skrev en gravidstatus, jag har för mig att det var vecka 29, och nu är vi redan inne i vecka 33 (!) så hela fyra veckor har passerat och vilka fyra veckor det har varit. De varmaste i mitt liv? Inte alls omöjligt det faktiskt.

I förrgår nådde jag någon form av brytpunkt då jag tillslut uttalade orden högt som jag har kämpat sååå länge med att hålla tillbaka – Jag. Orkar. Inte. Mer. Och det jag då menar är kombinationen höggravid + extrem värmebölja. Det är ingenting annat än hemskt. För oss alla givetvis men ett par gånger per dag ”rusar” min kropp så att jag inte kan stå upp och andas samtidigt. Det är i alla fall så det känns. Jag måste sätta mig ner per omgående för att inte trilla ihop och att andas är svårt.
Jag ska inte brodera ut det här för mycket men usch, det är inte roligt just nu. Det är dock en tröstande tanke att baby J har det bättre i magen än utanför just nu och det får mig att kämpa vidare.

Sen mår jag tack och lov inte dåligt hela dagarna varje dag men ett par gånger. Det finns säkert dem som har det ännu värre. Stackars er!

Vikt? 
Vi fortsätter väl rapportera det här till slutet nu när vi har kommit så långt. I morse stod vågen på +7kg och med tanke på att bara bebisen väger runt 2 kilo nu känns det ändå rimligt. Jag är också helt övertygad om att jag svettas bort vikt varje dag just nu. Visst binder jag en del vätska men riktigt svullna fötter har jag bara haft ett par tillfällen och jag kan fortfarande ha på mig mina vigselringar.

Hormoner? 
Känsligheten består, tårar rinner ibland bara jag tittar på Elliot eller Alex när de är lite extra fina eller bara av ingen speciell anledning alls. Sen tror jag att mitt griniga humör (jo jag känner av att jag har ett sådant) till största del beror på värmen och inte hormonerna.

Sömn? 
Eh…vilken sömn mer exakt? Det blir typ ingen just nu. Är det inte värmen så är det toalettbesök eller Elliot som vaknar av att han är lika varm han. Vi är helt enkelt inte gjorda för att sova i dessa temperaturer. Inte någon av oss. Punkt. Men vi kan ju konstatera att jag inte kan ligga på rygg längre, jag får inte luft. Och att ligga på vänster sida går inte heller då jag får kramp i bröstryggen efter bara några minuter. Så mina svettiga timmar om nätterna spenderar jag på min svettiga högersida.

Känner av bebisen i magen? 
H e l a  t i d e n! Lilla J, eller Queen B, är en liten dansös där inne precis som jag har sagt från början. Det är dock ingen prima ballerina vi pratar om utan snarare Beyonce Run the World om ni förstår hur jag menar. Nu börjar hon dock få lite ont om plats att ta ut svängarna på och ”knölar” mer i magen. Otroligt mysigt men lite tappa-andan-varning ibland. Vilka volter!

Ont någonstans?
Foglossningen kommer och går men att vara hemma som jag nu har varit, att ha hjälp av Alex under dagarna och att kunna anpassa betydligt mer än man kan när man jobbar har verkligen hjälpt. Det är mer sällan så illa som det var sista veckorna på jobbet. Jätteskönt!
En del sammandragningar har jag börjat få men inget konstigt eller utöver det som är normalt så här långt in i graviditeten.

Allt som allt? Att vara gravid är fortfarande mysigt, värmen är det inte! Men för att avsluta med något väldigt roligt så kan jag berätta att jag har blivit ambassadör för ett varumärke som säljer produkter till just bebisar, mer om det lär komma framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.