Family of four

Gravidstatus

Jag fick en snäll fråga om hur jag mår i min graviditet och jag brukar svara som Kronprinsessan Victoria gjorde ”jag mår jättebra…ibland”. Det stämmer ganska väl tycker jag.

Tröttheten upplevde jag förra gången också men den här gången är det något i hästväg och möjligheterna att bara lägga sig ner är ju också betydligt färre med en treåring i huset. Jag kan ibland längta efter den första lyxiga graviditeten på det sättet.

Jag har mått illa även denna gång men inte som när jag väntade Elliot. Den här gången är jag yr, svimfärdig nästan, och illamåendet kommer därav. Det är något helt nytt för mig och inget jag var i närheten av förra gången. Enligt barnmorskan är det dock helt normalt. Som det mesta med andra ord. Mina järnvärden är bra, liksom mina järndepåer, så några järntabletter blir inte aktuellt.

Utöver det mår jag bra, det är inte så mycket annat som spökar. Men det räcker liksom. Nu är jag i vecka 15 och hoppas att det snart ger med sig. Eller också gör det inte det, det lär visa sig.

Vikt? Jag gick ner ett par kilo efter inskrivning på mödravården, har sedan legat stabilt där sedan dess. En sisådär 10 veckor till alltså. Det kan gärna fortsätta så men jag gör ingenting för att påverka det. Jag äter så mycket jag kan, när jag kan och precis det jag är sugen på för stunden. Vilket kan vara allt från glassbåtar till vattenmelon till juice till skorpor.

Hormoner? Jo tack, de rusar hej vilt. Jag gråter till allt från tv-reklam till Husdrömmar.

Sömn? Halvbra. Jag vaknar ofta någon gång per natt och har svårt att somna om. Det blir sammantaget ganska få timmar. Tyvärr.

Känner av bebisen i magen? Nja, inte sparkar ännu men jag har börjat känna det berömda sprattlet. Lite som en fisk. Vilket enligt mina anteckningar från när jag väntade Elliot är ungefär två veckor tidigare än då. Såå mysigt!

Ont någonstans? Nej tack och lov inte. Huvudvärk ibland till följd av för lite mat och sömn. Men det är vad det är. Jag vet ju varför.

Ultraljudsbilden här ovan är från KUB-ultraljudet för några veckor sedan, ska vi ha en liten gissningslek? Vad tror ni att det är? En lillasyster eller en lillebror?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.