Family of four

Hur ska jag lyckas vila?

Jag börjar, tveklöst, känna av den stora tröttheten som väl så gott som alltid gör sig påmind i slutet av graviditeten. Jag är trött när jag vaknar, trött hela dagen och trött hela natten. Och jag är dessutom väldigt medveten om just detta eftersom jag oftast är vaken stora delar av nätterna också.

Det sägs att det ska vara så, att kroppen börjar ställa in sig på att inte få sova på nätterna framöver och att gravida därför sover dåligt i slutet av graviditeten. Jag vet inte, jag vet bara att det är sjukt frustrerande.

Dessutom har jag en slags krypande känsla i kroppen som gör att det är svårt att vara stilla. Jag måste liksom röra lite på mig fast jag är trött och fast det gör ont. Vet faktiskt inte vad det kan bero på men har läst att även det är vanligt.

Värkar och sammandragningar kommer och går och hade jag inte vetat bättre hade jag nog trott att det snart skulle sätta igång på allvar. Nu känner jag snarare att detta är något jag får vänja mig vid de sista veckorna.

Så hur ska jag då hitta vila? Alex kan bli tokig på mig ibland för att jag inte vilar mer. Men att ligga i sängen och inte sova, när det gör ont, när man inte kan få luft, när halsbrännan kommer så fort jag lägger mig ner. Det är ju inte heller kul. Så hur gör man? Finns det något gravid-proffs där ute som vet hur man vilar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.