Family of four

Sov när bebisen sover…

Detta evighetsgamla ”goda råd” som mammor har fått i alla tider. Passa på att sova när bebisen sover.

Jo men visst, det ska jag aaaaaabsolut göra!

För hon vill ju ytterst sällan sova just på mig och inte heller sammanfaller hennes sovstunder med bankmöten eller hundpromenader så det passar ju liksom perfekt.
Och dessutom är det kanonbra de dagar som 3,5-årigen inte får vara på förskolan utan är hemma med spring i benen och ett stort behov av aktivitet och rörelse. Japp, då sover jag ifatt lite, inga konstigheter.

Lillan är det snuttigaste som finns tror jag, enligt mormor har hon ärvt det av mig…hrm…jag var visst lika kär i min mamma i den åldern. Och i 99,99% av fallen stör det mig inte alls. Inte det minsta. Det är så mysigt och jag njuter av vår lilla bebis så otroligt mycket.

Men så finns det den där 0,01% som skulle vilja sova lite mer än tre timmar per natt. Den där ynka lilla delen som anser att hjärnan inte fungerar precis som den ska efter flera nätter med alldeles för lite sömn. Det är för övrigt precis samma lilla del som varken borde hantera nyslipade köksnivar eller en relativt ny mandolin i köket heller. Just sayin’. Hej då vackra naglarna och delar av fingertopparna…

Oh well, det var egentligen inte meningen att gnälla över detta. Så här är det ju, det kom inte som en chock precis. Men idag, idag har min kära man planerat aktiviteter för honom och lilleman away from home vilket gör det möjligt för mig att faktiskt göra just det där – sova när bebisen sover. Hallelluja, tack och amen älskling!

Och så får man påminna sig själv om att man duger som mamma, fru, dotter, vän trots sömnbrist och förvirring.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.