Familj

GLAD PÅSK

P å s k l e d i g h e t. Vilket härligt ord va? Idag jobbade vi bara halvdag och sedan åkte jag och hämtade glada barn som mer än gärna gick på påsklov. De kommer att vara på fritids och förskola i nästa vecka men en långledighet är det ju ändå.

Nu i eftermiddag tänkte jag att vi ska pärla påskägg i glada färger att hänga ut i riset ute, kanske också det lilla körsbärsträdet som står vid lyktstolpen vid entrén. Det var min kollega Hanna som visade mig så fina pynt som hennes pojke, och hon, pärlat tillsammans och jag tyckte det var ett så himla bra pyssel. Alldeles lagom för en eftermiddag tillsammans utan skärmar.

Ikväll bjuds det på plockmat här hemma, barnens favorit, och för att vi vuxna också ska bli nöjda och glada (läs: mätta) adderar vi en sparrispaj med parmesan och rostade pinjenötter. Äntligen! Har längtat efter den där jäkla pajen hela veckan.

I morgon väntas släktmiddag hos svärmor och det ser jag så mycket fram emot. Känns som en evighet sedan vi träffade Alex syster och hennes familj och barnen ser fram emot lite kusinlek. Addera god mat också så förstår ni, toppen helt enkelt.

Bilderna är från förra årets påskfirande, håller tummarna för att det blir minst lika fint i år. Om än med äldre barn, vilka små pluttar de är här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.