Vi två blir tre

All ears!

Jag tänkte att jag kanske skulle skriva ett par rader om utveckligen av språket här hemma sedan Elliots operation i somras. Jag vet att många av er hittade hit då, i somras, när jag berättade om operationen och anledningarna bakom.

Kan glädjande berätta att det går framåt. I. En. Rasande. Takt. Herregud vad han utvecklas! Det gör ju alla barn givetvis men det här? Jag är så grymt imponerad av vår lilla kille. Varje dag tittar Alex och jag på varandra och liksom häpnar över något nytt han säger, tecknar eller hittar på. Kort sagt, vi hänger inte riktigt med.

Men som exempel, de första orden som kom efter op var en- eller tvåstaviga. Morfar är ett bra exempel, det fanns inte alls innan operationen, kom sedan som ”offa” och nu är det ”moffa”.

Tecknandet kör vi på med parallellt med talet. Allt enligt råd från vår logoped, att använda teckenstöd har en positivt inverkan på all språkutveckling har undersökningar visat. Och där är det så roligt att se att nya tecken behöver vi bara visa en gång så sitter dem sedan. Såklart. Eftersom han nu hör oss beskriva dem, det är klart att det går enklare då!

Kort sagt, drygt två månader har gått sedan operationen genomfördes och utvecklingen går jättebra. Tänk att vi får vara med på den här resan med honom!

Selfie: Sarah Berg

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.