Vi två blir tre

Att välja barnvagn

Barnvagn

Nej, det är inte panik med att beställa en barnvagn redan nu men en viss leveranstid får man räkna med och när vi väl är på plats i huset börjar det bli dags att lägga den där beställningen. Tur då att vi hann göra en del research redan i somras innan hus-, renovering- och flyttrusch drog igång.

Vi var först inne på en Bugaboo Cameleon, den strama designen och svirvelhjulen föll oss i smaken. Men. De där framhjulen är små och det känns därför som en vagn bättre lämpad för livet i staden vilket hade varit kanon om vi skulle bo kvar i Göteborg.

Vi sneglade också på Brio Go Next, den har en högre liggdel vilket kändes bra med tanke på att Alex är ganska lång, och den har större framhjul. Men.

Sen hittade vi Bugaboo Buffalo, en modell som i vårt tycke kombinerar det vi gillar med Cameleon och det vi gillar med Brion och plötsligt föll alla bitarna på plats. Samma strama design som Cameleon fast med en högre liggdel och med rejäla framhjul som dock fortfarande är av svirvelmodell vilket gör vagnen otroligt lättstyrd. Att reklamfoldern för vagnen dessutom är fotad i Alperna gör ju att det hela kändes alldeles klockrent för undertecknad. En Alpvagn helt enkelt!

Bildcollage skapat av bilder från Babyland.se, Finni.se och Trendystrollers.

3 kommentarer

 • Linda

  Mitt råd är att fokusera mer på vagnens sittdel. Liggdelen har bebisen bara i ca 8 mån. Så en vagn med bra sittdel, där bebisen både kan ligga bra, samt sitta bra i. Sittdelen kan de ju ha till de är 3-4 år.
  Men visst är det en djungel. Jag vet inte hur länge Henrik satt vid datorn och läste recensioner och tester.
  Kramar!

 • Karin

  Hej Sara!

  Måste nog tipsa om att tänka lite framåt om ni funderar på syskon i framtiden för då är bugaboo donkey duo perfekt. Man kan använda den som singelvagn tills man får nummer två och då går den att enkelt göra om till en syskonvagn. Snygg och praktisk och behöver inte innebära en ny stor utgift när väl tvåan är där. Grattis förresten till både hus och bebis i magen! Vi väntar nummer två i slutet av mars så det är därför jag känner mig lite insatt i vagnfrågan och önskar bittert att vi hade tänkt till förra gången så att vi sluppit köpa en ny vagn nu.

 • Linda Olsson

  Kolla även Crescent!!! De har fått bäst i test flera gånger. Vi har vagnen Trike. Super i terräng men ändå supersmidig på stan och andra trånga utrymme! Vi är jättenöjda, perfekt för oss som är långa dessutom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.