Hemma hos Disponenten,  Vi två blir tre

Barnrumsbryderier

Lilleman fyller snart år (herregud, redan 2 år!) och det börjar frågas om önskelistor vilket som alltid är ganska klurigt. Men är det något han behöver så är det en uppdatering av rummet. Förvaringen. (Alltid förvaringen) Både för leksaker och kläder. De lösningar vi har nu är inte helt praktiska, varken för honom eller för oss.

Så jag har lite barnrumsbryderier och funderar på hur vi på bästa sätt kan lösa förvaringen hos honom på bästa sätt. Just nu är jag inne på två Ivar-skåp från IKEA, ni vet klassiska Ivar som minst sagt har fått ett DIY-uppsving på senare år.

Jag gillar verkligen den här bilden, hur de har målat skåpet men ändå lämnat lite trärent kvar. Så detta är vad jag tänker mig just nu, två skåp (fyra luckor) i bredd med förvaring av kläder i det ena och leksaker i det andra och så favoritlekisarna, någon tavla, lite böcker och annat bra ovanpå. Alltihop målat av moi med lämpliga knoppar.

Jag tänker mig att skåpen ska vara vägghängda, både för att jag tycker att det är snyggast men också för att det ska vara lättstädat under. Detta i sig innebär en ommöblering av rummet vilket inte är några problem just nu men lilleman har ett ganska svårmöblerat rum. Det innehåller förutom dörr och fönster, två garderobsdörrar till kattvindarna samt en inbyggd vägghylla och en liten smyk för murstock. Tänk er det på en yta av ca. 12 kvm. Phew! Minst sagt.
Alltså gäller det att också vara lite smart och inte skruva upp saker på väggarna där du inte kommer att vilja ha dem inom kort. Jag tänker att det inte kommer att dröja allt för länge innan Elliot behöver en ”storpojkssäng” och då är drömmen en sådan här som ju alltså måste få plats med den eventuellt nya möblering jag tänker mig. (Och ytterligare något halvår fram är det nog ett skrivbord snarare än ett skötbord men det blir ju utrymmesmässigt ungefär same-same tänker jag)

Ja ni förstår, från en önskelista till en 2-åring till en framtida möblering med storpojkssäng i ett hujj. Så kan det gå när man har en inrednings(störd)nörd till mamma och bor i en gammal Disponentvilla.

Bild: Sköna hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.