Vi två blir tre

Besök hos logopeden

Igår var vi på nytt besök hos logopeden med Elliot, och jag skriver om det här eftersom jag vet att många av er har hittat hit sedan jag berättade om vårt första besök där och Elliots operation av öronen i somras (rör).

Det gick jättebra, alla leksakerna/orden i logoped-Annikas lilla tygpåse kan nu Elliot teckna och vi fick beröm alla tre för att vi tagit till oss tecken så bra. För mig är detta helt främmande, jag tycker absolut inte att vi har gjort något som inte vilken engagerad förälder som helst skulle ha gjort. Letat fram tecken, pluggat in dem och använt dem i kommunikationen med Elliot så att han också lär sig dem. Men så gör tydligen långt ifrån alla enligt Annika.

Men så tror jag också att det faktum att Elliot har tagit till sig tecken så bra har gjort hela skillnaden. De första tecknen landade redan första gången vi var hos Annika och därifrån har det ”bara” varit att bygga vidare. Det går hur bra som helst.

Talet ligger fortfarande efter och något annat är nog inte att vänta heller så vi jobbar vidare med tecken, vi hör och upplever hur han testar ord och ljud och jag är faktiskt inte ett dugg orolig över hans tal längre. Det kommer att komma, frågan är bara när. Otålig kan jag känna mig ibland, det är klart att jag helst hade önskat att han pratade mer redan nu men jag måste ju vara realist samtidigt. Han måste få samma tid på sig som andra barn som har hört klockrent hela tiden. Givetvis.

Och han är såå duktig. Både på att teckna och att öva sitt tal. Varje dag nu trillar det in nya ord. Dagens skörd ”offa” (morfar) och ”jiiis” (jeans). Vår lilla kämpe, oj vad vi är stolta över dig!! Solskenshistoria var det ord Annika använde <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.