Vi två blir tre

Boy vs. Girl

Ok håll i er för nu kommer det ett inlägg jag har gått och tänkt på ett tag men samtidigt tänkt att ”nej Sarah, gör det inte” men jag har lite svårt att inte uttrycka det jag tänker som ni vet.

Det gäller diskussionen kring att föda en pojke eller att föda en flicka. Den uppmärksamme noterade i förra veckan att det gjorts jämförelser mellan journalisternas reaktioner när Prins Daniel för fyra år sedan berättade att han och Prinsessan Viktoria blivit föräldrar till en liten Prinsessa jämfört med reaktionen nu när guldklimpen istället är en Prins. Skillnaden är stor. Jättestor.

Man kan tycka att diskussionen kring pojke eller flicka är otroligt förlegad, daterad och att åsikter i frågan bara kommer från den äldre generationen men så är det faktiskt inte. Jag har sedan vi fick veta att pyret vi väntade var en pojke mött alla reaktioner som möjligen kan rymmas mellan ”åh så roligt att få ge Alex en son” till ”åh, du som tjej hade väl hellre fått en flicka?”.

Det här är så dumt att jag blir förbannad. För det första, Alex hade älskat en dotter precis lika mycket som han nu älskar Elliot. Det sitter i personen inte i könet. Han har heller inte tackat mig för jag har ”gett honom” en son. Ett tack jag heller inte vill ha.

Jag på min kant ville så innerligt gärna få ett barn (ja det är en gåva), jag ville att vi skulle bli en familj och jag ville uppleva att få bära och föda ett barn, känslan av att vara någons mamma. Allt det har jag fått tack vare Elliot. Det är känslor som inte har något med kön att göra. Det heller.

Vi har skapat ett barn, ett fantastiskt, underbart, vackert, roligt barn och nej, jag hade inte hellre fått en flicka. För då hade jag ju inte fått Elliot. Jag vill ha just honom, att just han är hos oss är en självklarhet och har varit så sedan han lyftes ur min mage vid det där kejsarsnittet. (jag har sagt det förut, han kunde varit en enhörning när han väl kom ut, könet var och är så sekundärt, kärleken är det primära!)
Så till er som tycker att det är bättre att få en pojke, eller roligare att få en flicka, eller att killar hellre vill pojkar och att tjejer hellre vill få flickor – V A K N A !

Sleep-selfie: Sarah Berg, den stoltaste och lyckligaste mamman i världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.