Vi två blir tre

Förskolans dag

I torsdags eftermiddag firade vi Förskolans dag tillsammans med Elliot, hans pedagoger, vänner och deras föräldrar på Mattisborgen. Eller vi försökte i alla fall. För i ärlighetens namn gick det väl lite sådär. Alla yttre förutsättningar var på plats, solen sken, den första sommarvarma dagen, föräldrar och barn på gott humör och det utlovades teater med förskolans tema ”Grodan och hans vänner”.

Det var väl bara det att våra förutsättningar i familjen inte är de bästa med tre personer som lider av sömnbrist. Utöver-det-vanliga-sömnbrist. Elliot bröt ihop efter någon halvtimme och även om han hann med att leka i sandlådan med Lotta, dricka lite saft och äta kaka på filten så blev vårt besök på Förskolans dag snopet kort. Han blev hysteriskt ledsen och grät, grät, grät så att både tårar och snor sprutade.

Och Alex och jag? Tja, vi försökte hantera det på det bästa sätt vi kunde just där och då men vi valde faktiskt att ta med oss vår trötta lilla prins hem och gav upp. Förskolans dag ska vara rolig och glad, det blev den inte efter någon halvtimme så då valde vi att avbryta istället. Det kändes bättre. Bättre lycka nästa år liksom.

Foto: Sarah Berg, på glad liten solstråle efter Föris dagen innan detta debackel… 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.