Vi två blir tre

Redo för Föris

Vi är nu i full gång med inskolningen på Föris och det går lite upp och ner men mestadels bra tror jag. Inget ovanligt i alla fall men jag skulle ju ljuga om jag inte sa att jag kände mig lätt matt i lacken när jag gick därifrån dag två efter att Elliot skrikit konstant i en timme och jag känt mig minst sagt uttittad av fem andra mammor och fyra pedagoger…

Nåväl. Han var trött. Superduperjättetrött.

Vi har också börjat ladda med allt som behövs i form av kläder för att börja Föris. Ett par överdragsbyxor och en varm, skön fleecejacka samt en ryggsäck för det viktigaste är införskaffat liksom ett par Kavat Nymölla kängor som jag i och för sig mest tror att han kommer använda hemma. För lek och bus på dagis blir det nog istället ett par Viking Gore tex skor och så misstänker jag att ett par regnvantar kan komma väl till pass. Ett regnställ från Didriksson finns också liksom en vinteroverall av samma märke.

En av mammorna på Föris, med en äldre son på en annan avdelning, berättade att ett par inomhustofflor kommer att behövas framåt hösten/vintern och dessa från Bobux är ju bara för söta. Någon gymnastik är det inte tal om än på ett tag men den här gympapåsen är ju så fin att jag vill köpa den i alla fall liksom ryggsäcken. Behöver man inte två? Eller? En praktisk och en snygg?

Bilder från Intersport, Jollyroom och Lager 157

2 kommentarer

 • Josefin

  Dagens förskollärartips:
  – fleecefodrade regnkläder, världsbäst under höst/varm vinter/vår
  – små händer vill sällan ha vantar på sig under höst och vinter, finstickade finger- eller tumvantar (”mirakelvantar”) brukar få sitta kvar. Hellre lite för tunna vantar än inga alls 🙂

  • Sarah

   Men åh, strålande ju! Då skippar jag regnvantarna, köper det argumentet direkt! (Varför tänkte jag inte på det!!) och går på tunnare mirakelvantar istället 🙂 TACK!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.