Vi två blir tre

Småbarnsåren

Jag skulle förmodligen kunna skriva en hel bok om sömn, eller snarare sömnbristen, som uppstår under småbarnsåren. Som jag skrev igår är jag tacksam över att Elliot somnar så lätt och gott runt 19 varje kväll. Lika glad är jag över att han sover så gott på nätterna. Slår mig absolut inte över bröstet här för detta har han styrt upp själv, han slutade nattamma tvärt när han var runt 3-4 månader och sedan har han sovit mer eller mindre hela nätter.

Men.

Han vaknar som sagt otroligt tidigt. Just nu är 05 standard och vi har fått anpassa våra egna sovtider för att orka med. Och det funkar ju, man får vara trött ibland och för det mesta funkar det trots allt. Jag försöker tänka att det är en period, en fas, de så kallade småbarnsåren.

Men ni som är sådana proffs, hur länge varar småbarnsåren egentligen? Och när kan vi vänta oss att sömnen blir liiiite bättre. 06 hade varit en dröm (haha) just nu, 06:30 är rena sovmorgonen och 07 hade varit en chock. När börjar barn sova lite längre? Och när är egentligen ”småbarnsåren” över. Vart går den gränsen?

Små funderingar så här på en onsdag. Förresten, i morgon jobbar vi bara halvdag, sen är det påskledigt. Hur härligt är inte det? Eftersom Alex var borta förra veckan tänkte jag inte så mycket framåt utan mest där och då så jag missade det där med påskledigt. Vilken härlig överraskning!

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.