drömhem
Hus & Lägenheter

Drömhem till salu

Innan vi tar fredag på riktigt måste vi ta en titt på detta drömhem. Det ligger i djupaste Småland, Urshult utanför Tingsryd, så det är ju dessvärre inte stället jag flyttar till i första taget men wa-wa-woom vilket hus. Här finns mycket inspiration att hämta för oss med äldre hus som man vill bevara.

Jag är ett stort fan av fönster och för mig kan just fönster både rädda eller sänka ett helt hus, vackra fönster gör så mycket medan fula fönster förstör allt. Håller ni med?

Detta hus har just det, otroligt vackra fönster i kombination med en ljuvlig nyans, vacker grönska som lummigt ramar in hela härligheten och många detaljer invändigt som lockar. Dessutom till ett pris som gör detta hus till ett riktigt drömhem.

Ska vi ta en titt?

Ja som sagt, så vackert! Plåttak drömmer jag om till vårt hus den dagen det är dags att byta ut taket. Jag tycker det är väldigt, väldigt vackert och precis som fönster säger det något om ett hus, det ger karaktär.

Inne i hallen, en inbyggd klädgarderob. Det här har vi varit inne på att göra även hemma och den här bilden säger mig att det skulle vara precis en så bra idé som vi har tänkt.

Inne i köket så, ett inbyggt skafferi. Det här är en dröm jag har, jag tycker de är så fina och funderar febrilt på hur vi skulle kunna få till det i vårt nya kök. Det blir nog inte så bra och den idén får stryka på foten. Men fint hade det varit. Oh så fint!

Många tapetval som jag gillar och som jag tycker förhöjer huset och förstärker dess karaktär. Här dessutom med en platsbyggd bokhylla. Jag tycker det ser ut som en standarbokhylla (Billy?) som fått vackra golv- och taklister, där ser man vilken effekt det ger. Så snyggt! Hade jag känt mig helt säker på placeringen av själva hyllplanen hade jag valt att spackla igen hålen också så hade det blivit ännu bättre. Och kanske målat framkanten på hyllplanen. Kanske, kanske, kanske. Snyggt är det oavsett!

Och så kakelugnar! Jag tror inte att jag kan bo någonstans utan kakelugnar efter våra år på Heaven on First och Hemma hos Disponenten. Lägg därtill att jag vuxit upp i ett sekelskifteshus med just kakelugnar så förstår ni att det där är hemma för mig. Det behövs knarrande trägolv och kakelugnar för att jag ska må bra på insidan. 

Och så det här, en glasveranda, med korgmöbler, pelargoner och terracottakrukor med rätt patina. Går ni igång på detta lika mycket som jag? Tänk att få sjunka ner där med en god bok och något gott att dricka. Jag tänker att alla årstider har sitt härute, möjligtvis borträknat vintern. Men ett glas saft eller bubbel med klirrande isbitar på sommaren eller en god kopp kaffe i vårsolen och en mysig kopp te under en filt på hösten.

Kort sagt, ett drömhem som bjuder på väldigt mycket!

Ännu fler bilder och information om objektet hittar ni hos mäklaren. Nu tar vi helg tycker jag, önskar er den bästa av helger och en massa sol och kärlek!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.