Hus & Lägenheter

Huskärlek och fredagsstämning

Åh jag trillade över det här huset i Ekeberg, utanför Jönköping, via Hemnet och det är väldigt mycket huskärlek det här som ni förstår. Jag scrollar igenom bilderna och inspireras av väldigt mycket. Inte nödvändigtvis helheten vilket kanske låter konstigt utan detaljerna. Det här huset har ganska mycket gemensamt med vårt även om det inte alls ser likadant ut så mitt öga dras till detaljerna och det som framhäver husets karaktär och sätter tonen för stilen och inredningen.

Som hur de har låtit det gamla trägolvet möta stenen framför en av alla kakelugnarna. Precis som vårt hus har detta kakelugnar i så gott som varje rum. Ljuvligt!

Och hur kan ett gammalt hus öppnas upp och ges moderna öppna ytor utan att förstöra och ta bort det som är charmen med sekelskifteshus? Kanske så här?

Den här trappan behöver knappast någon vidare förklaring, helt enkelt jättefin! Dessutom ser det ut som att de har lagt in ett vitvaxat furugolv vilket är vad jag drömmer om i en framtida köksrenovering. ”Drömmigt”, för att använda ett blogg-utskällt så kallat ord.

Lite sådant funderar, och inspireras jag av, samtidigt som jag myser fredag med killarna och önskar er alla en riktigt, riktigt härlig helg!

Foto: Bjurfors

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.