Drömhuset,  Hemma hos Disponenten,  Hus & Lägenheter,  Trädgård

Vattenskott, sekatör & JAS

Att köpa ett gammalt hus som vårt, med en lika gammal trädgård, innebär att man får lära sig en väldig massa nytt. Roligt, spännande och utmanande!

Den här gången är det våra kära fruktträd jag tänker på, främst våra vackra, knotiga äppelträd som blommade så fint förra året men som knappt bar någon frukt alls. Detta kan bero på att de har gått i pension, fruktträd bär inte frukt i all evighet även om de kan leva vidare och vara vackra betydligt längre än de bär frukt. 
IMG_4599

Jag har läst på, mycket i den bok jag hittade på förra årets bokrea ”Odlarens Handbok” av André Strömqvist och inser att jag bör beskära våra träd antingen nu (vårvinter) eller under JAS (juli, augusti, september).
Alltså passar jag på nu, fram med sekatören och bort med alla vattenskott och annat ”småkrafs” som tar kraft och energi från trädet alldeles i onödan när det, kanske, skulle kunna producera frukt istället.

Ja hörrni, man slutar aldrig att lära sig saker och att stå ute i en timme och klippa skott från ett äppelträd samtidigt som Superhjälten sover i sin vagn är väldigt avkopplande har jag insett.

IMG_4602

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.