Hus & Lägenheter,  Sarah tipsar

Visningar är lärorikt

imageplan

Att gå på visningar, många visningar, är något av det bästa man kan göra när man letar nytt boende. Alla de där frågorna som är svåra att besvara, känslor som är svåra att klä i ord eller tankar som är svåra att få fatt i, de brukar plötsligt bli solklara när man väl befinner sig på plats.

Plötsligt är det solklart om stadsdelen eller området känns som en bra plats för våra behov. Det känns helt rätt eller helt fel och det blir uppenbart om man kan se sig själv på just den gatan, i det köket eller på den gården.

Ju fler visningar man går på, ju tydligare blir allt det här och man lär sig att hitta och förstå sina egna behov och krav. Det är en sak att säga att balkong, förvaring och hel kyl- och frys är krav. En helt annan att säga att tidstypiska detaljer är det. Men på plats, på plats är det solklart. Antingen eller. Vad vill VI egentligen?

Om inte annat kan kontakten med mäklaren som håller visningen vara lärorik. Det märkte vi extra tydligt i måndags vid den visning vi besökte då. Vi vet nu vilken mäklare och byrå som inte kommer att få sälja vår lägenhet den dag det är dags. Också en lärdom.

Men nu går vi alltså på visningar, många. En i morgon och så får älsklingen gå på en till på söndag när jag är i Stockholm och bygger Formex-monter för glatta livet. Två fina lägenheter i olika delar av staden. Två lägenheter som har fått våra hjärtan att klappa lite extra. Vi får väl se om de klappar lika hårt när vi är på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.