Ambiente,  Fixat & Donat,  Inredning,  Inspiration,  Orrefors Kosta Boda

Bye, bye Gothenburg – hello Frankfurt

IMG_4461

Det här med brandsäkerhet är inte prio under uppbyggnadsdagarna…

IMG_4570

Delar av förra årets monter, allt jag nu vet är att så här kommer det INTE att se ut i år.

I morgon lämnar jag mina älsklingar, snö och vinter här i Göteborg och flyger till Frankfurt för 180 kvm monter, glas, glas, glas och rekvisita. På fredag öppnar mässan Ambiente, världens största heminredningsmässa som tar plats på Messe Frankfurt, det största mässområde jag någonsin skådat.

Om jag inte missminner mig är det 13 mässhallar, i 4-5 plan var där varje plan är några tusen kvadratmeter stort. Ja ni förstår ju själva, det går inte att överblicka. Omöjligt. Man åker buss mellan hallarna och bläddrar förtvivlat i den bibel som kallas ”katalog” och jag skulle tro att du som besökare får vara väldigt införstådd med vad du ska se och vilka du ska träffa innan du åker ner för annars är risken överhängande att du villar bort dig i alla hallar och inte hinner se något alls.

Nåväl, det ska bli kul att komma ner nu, förberedelser och planering har pågått så länge att jag bara vill komma på plats och börja slita upp lådor, börja packa upp glas, ställa podier där de ska stå och börja styla det som ska bli en sjuhelvetes monter. Ursäkta uttrycket. Men med väggar som är tio meter långa och fem meter höga och grafik på dessa förväntar jag mig ett mäktigt intryck.

Att lämna kärleken hemma känns inte alls lika bra, verkligen inte alls. Tycker personligen att det här med mässperioder blir så jäkla intensivt. Kan vi inte sprida ut det lite över året istället? Nu är dagarna hemifrån fler än dagarna hemma och det känns inte bra i magen. Men på fredag kväll landar jag hemma hos mina hjärtan igen och då förhoppningsvis med en skön känsla av ”I did it” med mig i bagaget.

Ni? Ni får givetvis följa med via bilder på Instagram, Facebook och löpande blogginlägg och uppdateringar. Självklart!

Foto: Sarah Andersson från förra årets mässa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.