Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inredning,  Inspiration,  Vit inredning

Bye bye rödtegel

Spisen

Ibland är allt som behövs en rastlös hemmafixare (tillika bloggerska), en googling på ”färg måla tegelspis”, en tur ner i källaren och en gåstol. Sen händer det. Sen sitter den lilla godingen i gåstolen och leker, mamman sitter på golvet och målar spisen med färgen som faktiskt redan fanns i hemmet och ä n t l i g e n händer det där som jag har tänkt på sedan vi flyttade in.

Rödtegel är verkligen inte min grej. Inte på murade spisar i mitt eget tv-rum i alla fall. Oh no. Och efter att ha renoverat alla ytskikt, från golv till tak, i anslutning till nämnda spis förvandlades den till den fula ankungen på övervåningen.

Nu däremot.

Nu har den fula ankungen blivit en vacker svan. Nåja, en vit i alla fall. På lång sikt skulle det snyggaste fortfarande vara att mura den och göra den helt fyrkantig i sitt uttryck istället för de trappstegsliknande sidorna. Men innan den dagen är kommen att vi pysslar med sådant är det mycket annat som vi vill ta tag i här hemma så tills dess är nu spisen i alla fall vit och inget rödtegel, hiskeligt, utropstecken.

Klassisk före-efter-bild i sann ”allt annat lika”-anda: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.