Drömhuset,  Hemma hos oss,  Hus & Lägenheter,  Inredning,  Inspiration

D som i Drömhuset

11015199 11015167 11015193 11015214

Vi har köpt hus!! Lyckan är smått ofattbar och jag trodde nog aldrig att jag skulle få skriva det här inlägget, för det har varit ett par vändor i den här processen, men här sitter jag alltså nu och skriver att vi är husägare.

Villan vi har köpt är den gamla disponentvillan till Fajansfabriken i Förlösa utanför Kalmar. Huset är tack vare detta fyllt av de vackraste kakelugnar man kan tänka sig. När disponenten lät bygga huset år 1919 ville han visa upp det mest avancerade arbete fabriken kunde åstadkomma och huset fungerade därmed lite som ett dåtidens showroom. Inte oss emot. Vi har nu inte mindre än fyra fantastiska kakelugnar, alla i olika utföranden och en eldstad i huset. Samtliga varsamt renoverande och fullt fungerande. Nyp mig i armen!

Jag lovar att ni ska få fler bilder framöver, vi ska bara försöka landa lite i det här först. Och kanske framförallt komma hem till Göteborg igen där bilderna finns sparade. Man är väl förutseende trots att man inte vill jinxa något.

De tidigare ägarna har med varsam hand renoverat huset och det är så fint, så fint. Det känns som en ära att få ta över Anders och Kerstins hus och vi lovar att vi ska fortsätta ta hand om det på bästa sätt.

Som sagt, fler bilder och inlägg kommer nu måste vi bara smälta det här en stund. Whiiiiiiie!

Bilder lånade från Fastighetsbyrån.se 

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.