Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inredning,  Inspiration,  Sarahs önskelista,  Vit inredning

En ner, två upp

IMG_1134

Om en matta flyttar ner från ovanvåningen får en annan flytta upp. Eller snarare två. Med hjälp av mattejp tejpade jag ihop de här två trasmattorna, som tidigare låg och halkade runt i biblioteket, till en och låter den mellanlanda i tv-rummet ett tag.

Varför?

För att ljusa upp! När vi flyttade valde vi att behålla den gamla soffgruppen och använda den i detta tv-rum. Den är en stor mörk klump och inget som jag varken är stolt över eller gillar längre. Men det går inte att komma ifrån att en skinnsoffa är praktisk med en liten fyrfoting och en liten kräkis i familjen.
Soffan börjar dock bli ganska sliten och jag är oändligt trött på hur mörkt hela rummet blir på grund av den. Tankarna har alltså snurrat ganska länge, hur löser vi det här? Ett tag var jag inne på att köpa ett form av överdrag till soffan men eftersom detta inte är en IKEA-soffa och Bemz således inte passar skulle ett överdrag behöva specialbeställas och bli lika dyrt som en ny soffa. Att köpa överdrag av enklare sort och drapera soffan kändes bara som en onödig nödlösning, det skulle bara halka omkring och skapa irritation.

Kvarstår gör alltså matta, kuddar, prints och plädar och att göra allt runtomkring den svarta klumpen så ljust som möjligt. Att addera de ihoptejpade trasmattorna och börja fylla upp soffan med ljusare kuddar är en start. Mest för att visualisera.
Jag skulle gärna fylla soffan med vit/blå kuddar, som den HÄR, eller den HÄR eller kanske den HÄR. Ett par plädar att slänga över armstöden skulle också behövas och jag tänker att de skulle vara likadana för att hålla ihop det hela lite, den HÄR tycker jag är fin, eller den HÄR.

Som sagt, det skulle bli ljusare och såväl mattan som kuddarna och plädarna går ju att återanvända den dagen vi faktiskt köper en ny soffa. Och så är frågan om det inte är dags att ta tag i den där murade Roslagsspisen som inte syns i bild ovan men som står precis till vänster om soffan. Den kanske bara skulle få ett par lager färg i väntan på att bli ordentligt murad och opysslad?

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.