Fixat & Donat,  Heaven on First,  Hemma hos oss,  Inredning,  Inspiration,  Sovrummet

Dame Jeanne by night

IMG_7740 IMG_7739

Och så blev det kväll och vi fick tända den lilla ljusslingan i damme jeannen på riktigt och se hur mjukt, varmt och mysigt det blev i sovrummet. Tänk ändå vad ”lite” färger hit eller dit kan göra skillnad i ett rum.

En annan sak som i just detta rum har gjort enorm skillnad är en så fånig sak som en dörr. Eller rättare sagt det är som är bakom dörren. Nämligen vårt städskåp. Eller för att vara helt ärlig vår dammsugare, en tvättställning och tills alldeles nyligen en strykbräda och en skurmopp. Nu står strykbrädan på vinden (som älsklingen sa, ”vi använder den mer sällan än verktygslådan och den förvarar vi ju på vinden”, sagt och gjort…), moppen ligger under sängen, dammsugarslangen är upphängd på väggen och allt tar mindre plats där bakom vilket gör att dörren går att öppna upp desto mer och voine, voine vilken skillnad.

Att säga att det är som ett nytt rum är kanske att ta i men skillnaden på ljuset som sipprar ut i den annars ganska mörka hallen, rymden som upplevs i sovrummet runt sängen och lättheten att nu runda sängen i sovrummet, den är nästan löjeväckande.

Men nu var det ju damme jeannen som skulle vara i fokus och inte våra städattiraljer. Den är fantastisk. Jag är superduperlöjligtnöjdochglad!

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.