Fixat & Donat,  Inredning,  Inspiration,  Kommunikation by Berg,  Kontoret

Drömmar om ett home-office

Med ett nystartat litet företag är det inte omöjligt att undertecknad drömmer om ett hemmakontor. Bara ett litet. En liten arbetsplats. Det kommer givetvis att vara köksbordet, soffan, sängen eller varför inte ett ”coffice” till en början men ändå.

Drömma får man ju.

Och att styla sådant som redan finns är ju heller ingen omöjlighet. Det som nu är gästrum/bibliotek är vad som skulle gå att addera funktionen ”arbetsplats” till.
Jag har två alternativ, hemma hos mina föräldrar står ett gammalt skrivbord i ek som jag hade i mitt flickrum när jag var litet. Ett vackert skrivbord på många sätt med en bredare låda i mitten och två smalare på vardera sida. Det skulle vara roligt att använda på ett sätt men det skulle också vara roligt att göra ett IKEA-hack med en av de Hemnesbokhyllor som står där och göra ett av hyllplanen djupare och med hjälp av extra ben skapa en skrivbordsyta.

Hm.

Det tål att tänkas på. Bilderna i kollaget ovan kommer alla från en av mina inspirationsmappar på Pinterest. I ordning från ovan vänster gillar jag,
-kläm-upphängningen av prints
-de vita benen/bockarna till skrivbordsskivan
-pappershållare på väggen för struktur och ordning
-vi har redan IKEAs hurts Alex hemma och att använda den i kombination med benbock och bordsskiva hade varit riktigt fint
-ett par magasin på ena väggen med hjälp av galgar för att lätt kunna växla mellan årstider och färger på omslagen samt att galgarna i sig för in lite varm metall i mixen
-färgskalan i ”den rosa bilden”, helt rätt i tiden (Pantones ena color of the year 2016 – Rose Quartz) och när det nu blir ett tjejkontor är det väl givet eller?
-anslagstavlan med den inmålade tavelramen känns som ett DIY som skulle passa mig perfekt
-men så var det det där med mitt gamla skrivbord, här snyggt stylat hos Fantastic Frank

Ja vi får väl se vad allt detta landar i tillslut. Till en början sitter jag här i soffan, i skräddarställning, och jobbar som så ofta när jag bloggar. Det har visat sig fungera alldeles utmärkt än så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.