Fixat & Donat,  Heaven on First,  Hemma hos oss,  Inredning,  Inspiration,  Köket,  Sarah tipsar

En dyna, en bänk och ett par hål

IMG_7222 IMG_7223 IMG_7225

Det var för detta ändamål jag sydde en dyna, eller kanske ett överdrag till en dyna, i lördagskväll. Till den nya sittbänk som nu stoltserar i vårt kök och rymmer alldeles fantastiskt mycket bra saker.

Sittbänken är tillverkad av tre stycken Metod överskåp, 40x60x40, som jag har ställt på högkant och monterat luckan så att man öppnar den framifrån likt en gammaldags kökssoffa. De tre skåpen är hopskruvade för att undvika tråkiga olyckor när man sitter på den och ovanpå ligger alltså den dyna jag fixade i lördagskväll.

På bilderna ovan ser ni också anledningen till varför jag ville ha just ceriserosa sidenband för att knyta ihop dynan. Det är ju för att matcha bordsbenen givetvis! Kan ju också konstatera att trots att jag har väldigt många kuddar här hemma (alldeles för många om ni frågar min kära sambo) har jag ingen som passar klockrent här. Jag vet dock vem som har det, Smäms kuddar, med lite rosa i det svart/vita, skulle passa utmärkt här. Modellen ”Kjol” som dessvärre är slut i lager just nu matchar printsen av Lovisa Burfitt utmärkt. Det måste ju till och med älskade sambon se.

Men så var det ju det här med att vara ärlig också och det tycker jag att vi ska vara. Det kan vara så, kanske, att sittbänken behövde en liten täckskiva på sidan eller vad säger ni? Det eller 2 kg spackel för den här sidan såg ut som en schweizerost 🙂 Alex blev så förtjust i bygget när han kom hem i söndags eftermiddag att vi satte oss i bilen direkt och åkte ut till det stora varuhuset igen för att köpa de saknade delarna och färdigställa bänken så nu är den tipp topp!

IMG_7228

De sorgligt vintertids-mörka-bilderna är tagna av: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.