Inredning,  Inspiration,  Orrefors Kosta Boda

En mästare och en uggla

 

 

I fredags innan jag gick hem stack jag ner till hyttan och hälsade på Johan, en av våra mästare, Lotta och de andra i Verkstad 12. Jag visste att de höll på att blåsa Ludvigs ugglor just i fredags och ville gärna se hur det går till. Och oj oj oj vad jag fick se, jag fick till och med testa!

Efter att ha stått och pratat med Johan ett tag om de olika momenten och hur han gör frågade han om jag ville testa att trycka ett par ögon. Självklart ville jag det och efter att ha testat på en uggla ”lurade” Johan ner mig på stolen så att jag (med hans ovärderliga hjälp) även fick testa att lägga an glaset, klippa av det och göra ögonen. Precis då kom ett busslast med turister och ställde sig för att titta. Kan ju avslöja att det inte bara var ugnen som fick mig att svettas då 😉

Men en uggla blev det, eller ska jag säga ögon på den kropp som Lotta hade blåst. Själva blåsningen hade jag aldrig klarat av! Stackars ugglan är alldeles skelögd…

När jag var där hade de gjord 167 ugglor på hela dagen, kan ni tänka er? 167 perfekt skapade glasskulpturer på en dag. Galet duktiga är de!!

Idag har jag varit där igen för att studera ett annat mästerverk, ett stort fat av Göran Wärff som heter Zoom. Också vansinnigt imponerande och idag hade jag min systemkamera med mig så fler bilder kommer framöver!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.