Inredning,  Inspiration,  Sarah tipsar,  Vit inredning

Förändra med vitt

Jag får ofta höra att ”du är så viiiiit” eller ”det finns färger Sarah” eller ”vitt, vitt, vitt, sååå förutsägbart”. Lite lagom hånad eller skojad med. Det får man ta. Och jag bryr mig inte så mycket faktiskt. Jag är VIT. Jag älskar vitt och det skäms jag inte för.

Men jag blev väldigt glad när senaste numret av sköna hem innehöll ett helt stycke om ”Förändra med Vitt som bas”. Det är ju precis så det är, vitt är en utmärkt bas för vad du än vill addera. Det är en utmärkt väggfärg om du vill lyfta fram konsten på dina väggar (väggar i konstgallerier är alltid vita) och vilken annan färg du än lägger till lyfts fram extra tack vare en vit bas.

Om det är svårt att läsa texten i bilden ovan kan jag citera den här

”Det sägs att vitt är ingenting, bara en brist på färg. Ändå kan vi räkna upp en mängd nyanser av vitt (närmare bestämt 120 stycken, enligt krogshowen Ljust & fräscht). Med vitt som grund – i någon nyans – kan vi maximera känslan av ljus och luftighet. Det vi sedan adderar i rummet sätter stilen. Det kan vara en känsla av amerikans östkustinredning eller ett vitkalkat Medelhavshus med accenter i blått.”

Tack sköna hem för detta, ni satte ord på min känsla för vitt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.