Formex,  Inredning,  Inspiration

Formex trendutställning tolkat av Jan Rundgren

IMG_9904 IMG_9905 IMG_9908 IMG_9907

Hela trendutställningen var uppdelad i fyra teman och dessa fyra slog an olika strängar hos mig. Såklart. Wild Wood var inte den jag blev allra mest förtjust i, ett väldigt rustikt tema som i min mening passar bättre i en stuga på landet än i just vårt hem. Men att fira jul i en timmerstuga på fjället med denna rustika inredning skulle däremot kännas helt rätt.

Det fanns dock ett par detaljer jag föll för. Vedkorgen, eller kanske vedstapeln, var en sådan och de små minivaserna i vitt eller svart. Såå fina!

IMG_9888 IMG_9916 IMG_9889

Raw Junction stod för det mer industriella och vem gillar INTE den blårostiga tapeten från Mr Perswall? Här fanns både färger, former och mönster i min smak men jag känner inte att så mycket av det passar in i Drömhuset. Tar dock inspiration av den stora grå mattan och tänker att om vi hade bott kvar på Heaven on First hade jag kunnat tänka mig att plocka in betydligt mer från det här hörnet av utställningen i inredningen.

IMG_9890

Dark Fragrance var som synes ett mustigt och decadent tema med starka, djupa färger. Coolt men inte alls min stil. Jag kan stundtals beundra dem som vågar för att i nästa stund se mig omkring i det vita och svala hem som Alex och jag har skapat och känna mig lätt om hjärtat igen. Som sagt, modigt och coolt men jag är nog inte så modig. Eller cool.

IMG_9892 IMG_9893 IMG_9895 IMG_9896 IMG_9897 IMG_9899

Soft Nordic. Mmmmmm. Jag, och väldigt många med mig, stannade länge på den här sidan av utställningen och sög i oss allt vi såg. Soft Nordic är det mest lättsmälta av dessa fyra teman och det passar oss o-modiga perfekt.

Jag tänker att en sittpuff, ett par kuddar i softa ton-i-ton-pastelliga mönster och vackra teburkar kommer att passa utmärkt i Drömhuset. Liksom ett stort, tungt fat att ställa på köksbänken. Jag tänker också att det vita brickbordet jag sett ut får stanna kvar på önskelistan och att färgerna vi har tänkt oss fortfarande känns helt rätt. Tack Jan för bekräftelsen!

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.