Inredning,  Inspiration,  Kosta Boda

Glaskrock

Det här gör faktiskt lite ont i hjärtat. På riktigt. I förra veckan damp pressreleasen från Kosta Boda ner, de lanserar ett nytt samarbete med formgivaren Mattias Stenberg. En fantastisk ”värvning” av en prisbelönt formgivare som bland annat står bakom den senast så uppmärksammade Gömma från Klong. Nu lanserar han vasen Septum för Kosta Boda.

Men.

Ungefär samtidigt surfade jag in på IKEAs hemsida och fick syn på vårens nyheter Formlig och här formligen brast mitt glashjärta.

För.

Jag är medveten om att om man synar Septum i sömmarna och jämför med Formlig så kommer det att vara milsvid skillnad. Men hur många gör det? Hur många värderar det fantastiska hantverket som ligger bakom Septum kontra priset på Formlig? Jag tror mig veta på ett ungefär vilka otroliga och skickliga glasblåsare som tillverkar Septum och jag kan föreställa mig teknikerna och kunnandet som krävs för att blåsa dessa vaser. Men det gör ju inte alla.

Det gör helt enkelt lite ont i glashjärtat att se denna fantastiska nyhet från Kosta Boda så lik vårens nyhet från IKEA. Vad säger ni? Överdriver jag eller är de lika?

Pressbilder Kosta Boda & IKEA

En kommentar

  • Eva Kjernsvik

    Jag håller med ! Så oetiskt! Har man inga egna ide’er utan måste tjuva andras! Skulle själv aldrig köpa något ”liknande”. Hade jag inte råd att köpa originalet, skulle jag hellre avstå!! Vet ju också hur mycket arbete och kunskap det ligger bakom originalet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.