Inredning,  Vit inredning

God Jul Sarah önskar tomten

Jag sprang igenom Citygross för någon vecka sedan i jakt på keso, kesella och en och annan grönsak. Mina ögon fastnade då på pressade glasskålar i långa rader. En tok-kopia av Iittalas Marimekkoskål. Jag tycker att den här skålen är galet fin och en frostad vit skulle mer än gärna få flytta hem hit. Men inte en sne och skev kopia för 39 kronor…

Jag är inte sådan att jag måste ha de dyra prylarna hela tiden men jag tycker synd om formgivare som lägger ner sin själ i att skapa något som sedan kopieras och massproduceras på ett ofta riktigt uselt sätt. Skålarna jag såg i mataffären var så sneda och fula att det saknades motstycke. Det hade inte känts rätt på något sätt att köpa en sådan och jag hoppas att de står kvar där i en gigantisk upplaga även nästa gång jag kommer.

 

En kommentar

  • Foodelicious

    Snygga saker man har framme i sitt hem förmedlar ju även en viss känsla, så jag förstår att man inte vill ha en tradig kopia som dessutom är sne.. Jag uppskattar form och design före prislappen oftast. Tråkigt som du säger med massproducering av kopior på fina grejer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.