Göteborgsfavoriter,  Inredning,  Sarah tipsar

Göteborgsfavoriter: WayCup

IMG_2877

När jag frågade er om önske-inlägg för en tid sedan var det inte bara ”hemma-hos” som var ett önskemål utan även Göteborgsfavoriter och det tycker jag är jättekul. I takt med att jag upptäcker dem tänkte jag att jag postar dem här och jag tänkte börja med ett café. Så klart. Måste ju veta vart jag ska dricka mitt kaffe liksom.

Way Cup, eller wääjkup som det ju lite fyndigt heter på Göteborgska. Tog förövrigt mig någon månad eller så innan jag insåg det. Å då bor vi typ granne med stället så jag ser det varje dag. Nåväl, är man inte född ordvitsare så är man inte. Men det tar sig. Vakna liksom.

Kaffet då? Ja det är ju inte Sofies eller Tonys kaffe, inget går att jämföra med Kahl’s i Kalmar så är det bara. Men det är rättvisemärkt och gott och det ingår påtår vilket är bra för en surplare av rang som mig själv.

Att hela stället dessutom är återvunnet, i en gammal Expert-butik där personalen jobbar i Experts gamla orangea pikétröjor tycker jag är grymt. Som Way Cup själva säger ”eftersom vårt kaffe kommer från andra sidan jorden har vi hämtat inredningen från andra sidan stan”. Här är det trasmattor på väggarna som ljuddämare, gamla glasburkar agerar lampor och i princip allt är återvunnet. Heja Way Cup!

Bild lånad från: lemonadfabriken.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.