Drömhuset,  Hemma hos oss,  Inredning,  Inspiration

Husesyn – våning 1

11015167

På allmän begäran kommer här en kort husesyn av enklare sort. Det finns ingen planritning på huset vilket gör att jag inte kan hjälpa er genom en sådan så håll tillgodo med ”målande beskrivningar”.

Från denna entré, på framsidan av huset, kommer du in i…

IMG_4734

…detta rum. En hall som nuvarande ägarna använt mer som en glasveranda men som för oss kommer att återgå till att vara en hall. En av två, det finns en groventré vid köket som jag tror kommer att bli betydligt mer använd. Åtminstone den årstiden som vi kommer att flytta in. Det skiftar nog det där.

Om du vänder dig om och står med ryggen mot bordet ser du…

IMG_4738

…denna smått magnifika kakelugn! Den första av många på denna tour-de-Drejarestigen. De glasade dörrarna till vänster om kakelugnen leder till vardagsrummet och matsalen, dörren till höger leder in till…

IMG_4722

…detta rum. Vårt bibliotek. I mitt huvud är detta rum så gott som färdiginrett, oj så mycket skoj vi ska ha här inne mina inredningsklåpiga fingrar och jag. Det som får sätta tonen för hela inredningen är det som står i motsatt hörn från pianot sett på denna bild, nämnligen…

IMG_4720

…denna raring. Mer än så säger jag inte, men det kommer att bli bra. SÅÅÅ BRA!

Och från detta rum tar du dig via dörren till höger om kakelugnen in till…

IMG_4709

…vardagsrummet! Ett rum som nu huserar både en sittgrupp och en matsalsmöbel vilket det kommer att få göra även när vi flyttar in.

IMG_4714 IMG_4704

Här inne finns också husets kanske absolut finaste kakelugn, denna kung av alla kungar. Ståtlig är bara förnamnet!

Om du på bilden ovan står och tittar på kakelugnen har du nu ryggen mot…

IMG_4698 IMG_4702

…köket! Men det har ni ju redan sett på någon tidigare bild. Det som skymtar längst bort, vid serveringsskåpet, är den groventré jag nämnde tidigare. Här finns även tvättstuga och duschrum.

IMG_4731

Om du från ”glasverandan”/hallen inte går till höger utan till vänster hamnar du istället här. I det som kommer att bli vårt gästrum/kontor. Ett skrivbord, en dagbädd och lite annat lull-lull kommer att göra det till ett fint rum att passera på vägen till köket. Jo man kommer till köket härifrån också. Och diagonalt från garderoberna ni ser på bilden ovan finns nedervåningens fjärde vackra och fullt fungerande kakelugn. Helt makalöst!

IMG_4727

Visst är den vacker? Jag älskar den! Jag älskar dem allihop, vilket jag inser att långt ifrån alla skulle göra men jag tycker att de är så vackra, så vackra.

Ja hörrni, det var nedervåningen det. I morgon tar vi en titt på övervåningen också. Om ni vill förstås?

Bilder: mäklarbilderna från Fastighetsbyrån

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.