Inredning,  Orrefors Kosta Boda

Ibland önskar jag att jag hade fel…

I samband med bloggträffen i Kosta i December besökte jag, tillsammans med hela det härliga gänget ovan, Design House Stockholms glashytta ”Vet Hut” i Boda. Det är en jättefin, liten, studiohytta och när jag stod där och lyssnade och tittade kunde jag inte låta bli att fundera över hur de kunde få det att fungera så bra?

Mot bakgrund av vad som har hänt på Orrefors och Kosta Boda fick jag inte ihop ekvationen och det är klart att man försöker dra lärdomar, hitta framgångsfaktorer och försöka införliva detta i sitt eget arbete. Men när jag stod där i den varma, vackra hyttan kändes det liksom lite för bra för att vara sant. Och det var det nog tyvärr också. I veckan läste jag i vår lokala tidning Barometern att studiohyttan Vet Hut varslar sin personal och ska läggas ner.

Tråkiga nyheter även om jag, med de kunskaper och insikter jag börjar skaffa mig kring denna bransch förstår. Men jag önskar verkligen, verkligen att jag hade haft fel magkänsla när jag stod där och njöt av stämningen, musiken, värmen och gemenskapen den där lördagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.