Inred med blommor,  Trädgård

Dahlior & Luktärter

Efter att ha läst Weronicas blogg, Living by W, avigt och rätt och uppifrån och ner kunde jag inte låta bli att klicka hem några Dahlia-knölar när det nu är tid för att peta ner dem i jorden i väntan på att få komma ut och slå sig till ro i odlingslådorna. Ett vanligt år hade det snart varit dags att plantera ut dem men denna långdragna och kalla vår ger ett annat utgångsläge.

Eller några och några, det är ju värre än godis det här, hur ska man kunna välja? Och för några tior kan man väl få unna sig ett par stycken olika eller hur? Och namnen sen då, smaka bara på de här Ace Summer Sunset, Bahama Apricot, Café au Lait, Eveline, Fleurel och Hercules. Hur härligt låter inte det?

Nu är det bara att vänta, drömma och planera vad som ska planteras vart. För det blev visst inte bara dahlior utan ett gäng luktärtsfröer också. Dessa ska frösås inomhus så fort de kommer hem, allt enligt Cecilia Wingårds handfasta tips. Det är också hos henne jag har beställt fröerna. Åh vad jag längtar, sol, värme, plantor, fröer, jord under naglarna, lekande barn, utomhus tillsammans. Snälla våren skynda på nu!

Bild: Floret Flowers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.