Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inred med blommor,  Inspiration,  Trädgård

En höstkrans

Just nu cirkulerar en hel del DIY och tutorials på hur man gör rosor (eller hela buketter med rosor) av lönnlöv. Jag vet faktiskt inte om det var dessa eller helt enkelt de vackra färgerna som inspirerade mig men jag gjorde en höstkrans till vår trappa/entré förra helgen av just lönnlöv.

Jag använde mig av min öppningsbara krans från Panduro, minns ni den? Den har fått husera både ljung och penséer med den äran sedan jag köpte den och nu fick den alltså lönnlöv som gäster.

lov3

Hur jag gjorde?

Sedan äventyret med ljung och penseér har min krans fått en ”botten” som jag klippt till av en svart plastsäck för att kunna hålla små plantor och jord på plats. Nu skar jag istället till block av oasis och placerade i kransens nederdel. Därefter stängde jag den och började dekorera med löven. Jag tog tre löv i taget, skar av ”stammarna” på dem så att de var ungefär 5 cm långa och skrynklade till själva löven på ett lagom slarvigt sätt innan jag stack ner stammarna i oasisen.

lov4

Det var ganska pilligt till en början men som med allt annat får man in snitsen efter ett tag och jag skulle tippa att hela kransen tog ca. en halvtimme att fylla. Till detta gick det åt, håll i er nu, en hel ICA-kasse med löv. Så ska ni göra något liknande, se till att plocka med er tillräckligt med löv. Nu blev den ju så tät att den knappast ser ut som en krans längre men jag tycker att den blev jättefin så här.

Som tur är så ösregnade det i två dagar när jag hade gjort den så det var bara att ställa ut den i regnet, låta regnvattnet göra sitt med oasisen och än så länge står den sig lika fin som när den var nygjord. Den lär väl knappast vara vacker hela hösten, men vilken krans är det? Förhoppningsvis står den sig fram till granriset i alla fall.

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.