Drömhuset,  Inred med blommor

Frölycka

Vilket pyssel det har varit, att sköta om och vårda mina luktärter, från fröer till blommor. Och så skoj det har varit att se dem utvecklas. Detta var första året med luktärter för mig så jag var osäker på hur det skulle gå men det gick ju alldeles utmärkt.

Ja…alltså…tills de brann upp.

Inte bokstavligt talat men ändock. Efter en vecka på Öland kom jag hem och möttes av helt sönderbrända växter. Jag förstod ju att de inte skulle överleva en vecka utan vatten, de överlevde knappt dessförinnan när jag vattnade dem varje dag, men det var ändå en sorglig syn.

Jag hann plocka ganska många buketter som tur är så helt bortkastat är det inte men luktärter kan man ju ibland få njuta av ända in i oktober och visst hade jag sådana förhoppningar.

Nåja, desto roligare då att jag i helgen upptäckte alla de färdiga frökapslarna och kunde skörda dessa innan vi (äntligen) fick ett par skyfall under lördagen. Jag har nu vikt till dessa små papperspåsar, noga märkt dem med vilken sort som ligger däri och ska förvara dem mörkt och svalt till nästa vår då det blir ännu en frösådd. Skam den som ger sig och en så här extrem sommar kan det väl inte bli nästa år också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.