Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inred med blommor,  Trädgård

Frösådd

Förra året var jag (minst sagt) sent ute, jag fick pallkragar av mamma och pappa men fick inte dem på plats förrän i mitten av sommaren och frösådden blev sen och tja, allt blev sent.

Det hindrade dock inte alla kryddor från att växa så det knakade. Hade fått veta från tidigare krydd-odlare att det inte var helt enkelt och att det mesta vissnade. Well, not in our lådor. Jisses vad det växte. Och växte. Och fortfarande växer där ute efter snö och allt. Timjan någon?

I år är jag dock bättre förberedd, ute i tid och i helgen frösådde jag och Elliot persilja, basilika och grönkål. Jag passade också på att plantera några lökar som jag köpt. Vita bolldahlior, anemoner och ranunkler och när jag ändå var i farten petade jag ner de sparade hyacintlökarna sedan i julas också. Hej tant! Jag vet, men det är liksom lite roligt att se vad som funkar och inte.

Gick ute i försommarvärmen som söndagen bjöd på, i bara t-shirt och grävde ner lökar och kunde knappt förstå att det redan är dags igen. Att vintern är förbi och att oceaner av härlig tid i trädgården nu ligger framför oss. Lycka!

Foto: Sarah Berg

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.