Drömhuset,  Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inred med blommor,  Sarah tipsar,  Trädgård

Häck eller plank?

I samarbete med Plantinavia.se

Vi har sedan vi flyttade in i Disponentvillan kört över en grannfastighet fram till huset vilket har varit en muntlig överenskommelse med ägaren till den fastigheten. Men som sagt, inget annat än en muntlig överenskommelse och inget som skulle vara för alltid. Nu tar grannens sonson över fastigheten och har andra planer för den vilket har gjort att detta då ändrats för oss.
Åt det håll vi då tidigare kört, mot grannfastigheten, vill vi inte längre ha någon insyn utan vill skärma av trädgården på något fint sätt. Både för utseendets skull, för insynen och (det viktigaste) för barn och hund.

Vi har velat länge och väl om hur vi skulle göra. Plank eller häck? Ett vackert plank är ju just det, vackert, men det kräver också en hel del underhåll och med tanke på plank på övriga platser i trädgården finns det redan tillräckligt av den varan.

Tillslut föll valet på en häck och när jag kom i kontakt med Plantinavia kändes det plötsligt helt genomförbart. En tydlig sajt, med gott om information för häckplanterings-rookies som oss och så den typ av häck som vi i så fall ville ha. Syrén.
I vår gamla trädgård växer det redan syrén på ett par platser och det är både vackert och väldigt tidstypiskt för vårt sekelskifteshus med lika gammal trädgård.

Alltså. Nu har vi bestämt oss. Det blir en häck. En syrénhäck som ska planteras i vår och tack vare mitt samarbete med Plantinavia ska ni få följa med på hela resan. Från det första spadtaget och framåt. Är ni nyfikna? Jag är så nyfiken och sugen på att börja att jag kan spricka men i Januari planterar man ingen häck, det förstår ju till och med jag så jag får ge mig till tåls lite. Men i vår alltså, då jäklar ska det grävas och planteras!

Foto: Sarah Berg av en liten Superhjälte från i Maj 2016 där en del av trädgårdens befintliga syrénhäck kan skymtas i bakgrunden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.