Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inred med blommor,  Inspiration

Kranstider

IMG_3293

Jag tycker det finns få saker som är så välkomnande som en krans på dörren. Det behöver absolut inte (kanske helst inte om jag tänker efter men jag kunde inte låta bli att testskriva lite) stå något på den men bara att den finns där gör det så ombonat, hemtrevligt och välkomnande.

Minns ni förra årets ljungkransar? Gravid och med foglossningar trampade jag i skogen och jagade ljung för att sedan binda kransar. De blev helt ok men i år köpte jag istället en öppningsbar krans från Panduro som man kan fylla med lite vad man vill. Just nu har jag fyllt den med ljung, en slags light-version på det ”ljungklot” som cirkulerat på bloggar och instagram sista tiden.

På baksidan av kransen har jag lagt vanlig grön mossa då vi ju har glasdörrar och det måste se lite fint ut från insidan också. Jag köpte ljung i kruka, delade dessa och pillade lite för att få till det så som jag ville. Det blev en ganska full krans så ett extra snöre utöver kransens hasp behövdes för att hålla ihop det hela men det gör ju ingenting.

Till jul byter jag mot granris, kanske en kanelstång eller två och eventuellt några röda juläpplen. Mycket fiffig krans detta måste jag säga.

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.