Drömhuset,  Fixat & Donat,  Inred med blommor

Mina första kransar!

IMG_0211

Sedan jag kom hit, och trädgården utanför huset sakta men säkert förvandlades från sensommar till höst, har jag känt att huset behöver en krans. Eller två. Det är liksom ett krans-hus på något sätt.

Efter lite googlande kom jag fram till att jag skulle göra mina egna kransstommar vilket jag också gjorde med hjälp av tidningspapper, gladpack och tejp. Vill du testa så börja med att rulla tidningar på längden och tejpa ihop dessa så att du får två rullar. För in den ena änden i den andra och knäck-och-böj tills du har en fin krans. Tejpa ihop alla skarvar, klä in med gladpack och tejpa runt hela. På det sättet har du skapat en krans som du kan återanvända, klart på en kvart som Frida skulle ha sagt.

IMG_0169

Efter min runda i skogen i förra veckan kom jag inte bara hem med bilder i kameran och ett lätt hjärta utan en hel kasse fylld av mossa, granris, kottar, pinnar och det kanske viktigaste av allt, ljung. Av detta skapade jag inte mindre än fyra kransar och det enda jag behövde för detta var två händer, lite fantasi, tunn ståltråd och en sax.

IMG_0209 IMG_0210 IMG_0208

På dörren till entrén på framsidan av huset hänger nu dessa två ljungkransar och även om jag inte är helt nöjd med dem, hade velat ha mer blommande ljung och färg, tycker jag att de pryder sin plats och gör det väldigt välkomnande.

IMG_0213

På andra sidan av huset hänger en grönare krans av mossa och granris, inte den på översta bilden dock för den fick svärmor.

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.