Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inred med blommor,  Inspiration,  Sarahs kreativa,  Trädgård

Pallkragar

Jag har en del planer för vår trädgård, jag tycker att vi har bott här länge nog nu för att jag ska ha kommit underfund med trädgården, vad som finns här, vad jag vill ska finnas och vad som ska bort. Och mest handlar det faktiskt om att ta bort. Ta bort sådant som inte intresserar oss utan mest är ett onödigt arbete, ta bort förvuxna nyponbuskar, ta bort rosbuskar som sett sina bästa dagar och så vidare.

e68454e269dc407430f04d3d64941b6e

Men så har jag plötsligt fått tillgång till pallkragar (tack, tack, tack mamma och pappa!!) och det är något som har stått på önskelistan sedan länge. Jag kallar det för fokuserat odlande. Begränsad yta, lagom med arbete och väldigt roligt. Bort med det tråkiga, in med det roliga. Och i samma veva har vi dessutom fått en hel hög med marksten som skulle kunna göra ytan runt pallkragarna fin och praktisk.

Så i veckan som kommer, tills jag har möjlighet att hämta pallkragarna, ska ytan där de ska stå förberedas. Grävas upp, rensas på ogräs, ordna med marksten, inspektera komposten för att se hur mycket användbar jord där finns, lägga ut marktäckväv och ja, sen är det bara att ställa dit pallkragarna och bestämma sig för om de ska målas och i så fall i vilken färg?

75d5d26b7456cb9462d4523dbcd5ced0

Först tänkte jag svart, som alla andra, men sen tänkte jag att vitt kanske faktiskt matchar såväl hus som övrig trädgård och omgivning bättre? Vi får se, vit färg finns hemma så kanske blir de vita till en början. För att känna efter?

Ja och så pinnar jag ju inspiration såklart, jisses, det är en kult att sätta sig in i detta. Men en härlig sådan!

Bilder från Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.