Drömhuset,  Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Hemma hos oss,  Inred med blommor,  Inspiration,  Trädgård

Planterat

Äntligen har jag planterat lite i krukorna på trappen och vid min ”solsoffa” mot husväggen där jag spenderat ett par eftermiddagstimmar i solen och värmen den senaste veckan. Oj oj oj så underbart det har varit. Hoppas verkligen att solen och värmen kommer tillbaka fort.

IMG_4936

Nåväl, några små frosttåliga penséer lyser nu upp entrén och den just nu väldigt lilla utemiljön med sin blotta närvaro. Vita, såklart, och svagt lila.

IMG_4937

Sockertoppsgranen ska givetvis inte stå kvar på trappen framöver, jag tänker mig lavendel där i sommar. Det är en otroligt varm plats där inte vad som helst trivs men lavendel funkar och det är så fint med det grågröna och lila mot huset.
Men sockertoppsgranen ja, den är ju fortfarande så välmående och fin att jag har svårt att göra mig av med den. Efter en del konsultation med mamma, som har de grönaste fingrar jag känner, ska den planteras ut i trädgården över våren och sommaren. En väl vald plats med morgonljus men med ganska mycket skugga under dagen och möjlighet att överleva fram till nästa höst och vinter.

IMG_4934

Som ni ser fick kransen från Panduro rycka ut igen, denna gång för småblommiga ljuslila penséer och blev inte det sött så säg? En steg-för-steg om hur jag gjorde kommer i ett inlägg nära dig om ett par dagar!

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.