Fixat & Donat,  Inred med blommor,  Inspiration

Sticklingar

Den uppmärksamma läsaren noterade under rundvandringen i huset under inredningsdominot att vi (jag?) har en väldig massa elefantöron och det stämmer precis. Det har jag. Överallt.
Det började i väldigt modest skala med två men dessa två trivdes tydligen alldeles ypperligt här hemma och det började komma sticklingar i dem som jag varsamt tog om hand och två blev sex blev åtta är på väg att bli tolv.

IMG_5032

Vad ska jag göra? Jag har inte hjärta att plocka bort sticklingarna från de befintliga plantorna och bara slänga dem utan jag sätter dem i jord, pysslar om, låter dem bo i diverse små drivhus och krukor ur Sagaforms Green serie (de är faktiskt outstanding när det gäller sticklingar) och vips så blir sticklingar nya plantor och ja, Elefantöronen håller på att ta över vårt hem.

IMG_5029

Hur gör ni? Kastar ni sticklingar?

För en tid sedan sprang jag förbi små sticklingar på Plantagen, denna gång var det dock pelargonsticklingar och för nästan inga pengar alls fick de följa med hem och har nu på kort tid fördubblats i storlek under just glaskupan till minidrivhuset från Sagaform. Underbart! Ett par veckor och några graders temperatur skillnad ytterligare, sen ska de få flytta ut tänkte jag.

IMG_5041

Foto och sticklingar: Sarah Berg

PS. Den som bor i närområdet och vill ha sticklingar av Elefanthöra, hojta till så får ni!

4 kommentarer

 • Anna

  Har så ogröna fingrar, hur gör jag om jag vill ha stickningar, så att de inte dör? Vill de ha mkt sol/lite sol osv..

  • Sarah

   Jag skulle säga att de vill stå ganska ljust men inte i direkt solljus, mina står inte i fönster här hemma men i ljusa rum. Har du sticklingar ska du vattna dem lite varje dag men var försiktig så att de inte blir för blöta. De vuxna plantorna vattnar jag en gång i veckan och då blöter jag dem rejält.

   Kan också meddela att jag noterat en enorm växtkraft i de vuxna plantorna efter att de fick ny jord för någon vecka sedan. Jösses vilken fart de fick! 🙂

   Hoppas att det kan hjälpa något!

  • Sarah

   Hej Emelie,

   Ingen fara, det kommer ständigt nya sticklingar, jag upptäckte ett helt gäng i morse så din kommentar kom väldigt passande! Du får dem jättegärna, ska vi bara låta dem växa till sig ett tag till? Bor du i Kalmar?

   Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.