Heaven on First,  Inred med blommor,  Inspiration,  Sarahs önskelista

Tankar på nya växter

Våren är här, eller nja, fast jo. Det känns ju faktiskt så. Som att vi gick från oktober direkt till mars och helt hoppade över de krispigt vita vintermånaderna. Exakt hur mycket jag sörjer detta faktum ska vi inte gå in på här och nu. Istället gör vi en lång historia kort och fokuserar helhjärtat på fördelarna med att våren är här. Typ.

I min värld innebär detta att en amaryllis försvinner ut tillsammans med ett par hyacinter och en julstjärna och att dessa då behöver ersättas med annat grönt, för de där Mårbackapelargonerna har inte alls velat samarbeta över vintern. Eller rättare sagt, jag flyttade dem. Gud förbjude. Det skulle jag aldrig ha gjort, en tydligare protest kan man inte se…

Tänkte nu också investera smart och införskaffa gröna växter som faktiskt trivs i våra enormt ljusa och stundom varma fönster. Lättskötta växter med andra ord. Tåliga rackare.

Just nu lutar jag åt två Myrten i vardagsrumsfönstren, en Monstera till vardagsrummet liksom en Pilea på vitrinskåpet. Tillsammans med den Dwärgkowai som flyttade in i December räcker nog det. I sovrummet vill jag gärna ersätta den Doftranka jag så olyckligt hade ihjäl genom att flytta den från vardagsrummet till just sovrummet när Amaryllisen flyttade in.

Vad tror ni om det, har vi en plan här eller? Tips och tankar mottages tacksamt!

Samtliga bilder googlade, myrten, monstera och pilea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.