Drömhuset,  Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Hemma hos oss,  Inredning,  Inspiration

Inredningsdomino – man caven

Det är livsfarligt, man börjar i ena änden och slutar någon helt annanstans. Jag har nästan passerat genom husets alla rum i denna inredningsdomino men jäklar i min lilla låda vad bra det blir. Ibland är det ju bara så, plötsligt faller pusselbitar på plats och idéer som har snurrat runt i huvudet ett tag landar och det uppenbarar sig en lösning.

Den återkommande läsaren minns kanske att vi har blivit med man cave i Disponentvillan sedan några månader tillbaka. Där och då handlade det mest om själva tekniken, jag var inte alls inställd på en man cave och hade ganska svårt att komma runt det rent inredningsmässigt. Det skulle heller inte kosta skjortan (för det gör ju själva utrustningen så att säga) utan helst göras med mestadels befintliga möbler, detaljer och annat fix.

Nu tror jag att det har landat. Alla dominobrickorna. Jag ska visa er, jag lovar. Men vi får nog ta ett rum i taget om vi inte ska få dåndimpen. Vi börjar väl i det rum som satte allt i gungning. The man cave!

Detta var tidigare vårt gästrum men hit flyttade nu fåtöljer, rullbord, tavlor, ett rostigt KostaBoda S och lite annat smått och gott. Färgskalan ser ni, det blev mörkare, mer dämpat, mer manligt. Själva projektorn var ju tvungen att stå på något och en hurts vi hade i gömmorna sedan tidigare fick agera ”bord”. Dock är den vit och passade inte alls övriga färgtemat, alltså döljs den nu under en duk i mer lämplig kulör.

Från hallen fick den gamla kaminen, som följt med mig från föräldrahemmet och land och rike runt för att slutligen nu landa i ett hus med fem fungerande kakelugnar, följa med. Tänk så det kan gå.

IMG_4967

Det var också hit mitt gamla ekskrivbord fick flytta när vi äntligen lyckades få det med oss från Karlskrona. Ett bord och en känsla som passade rummet och stämningen mycket bättre. Slutligen fick också stegen flytta ner från sovrummet och vips så kändes rummet liksom ”helt”. Nåja, så snart sladdarna kommit på plats också.

Foto: Sarah Berg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.