Inredning,  Inspiration,  Sarah tipsar

Inredningstips

Stilleben är kul det vet ni, jag älskar dem, och de bidrar verkligen med något till inredningen. De samlar ihop små-plotter och skapar ett blickfång i rummet som blicken automatiskt dras till. Tänk på det när ni väljer vart ni placerar ett stilleben, skapar ni det i en del av rummet dit ni vill att blicken ska söka sig?

Men så är det det där med vad man ska ha i sitt stilleben. Tips nummer 1 är udda antal. Placera aldrig fyra, sex eller åtta prylar i ett stilleben utan ett ojämnt antal som tre, fem eller sju. Det är mycket lättare att arrangera.

Lek med kontraster Något högt, något lågt, något runt, något kantigt, något mjukt, något hårt. Något ljust, något mörkt. Men det behöver ju givetvis inte ha med alla dessa kontraster utan välj några och allt du placerar i ditt stilleben behöver inte ha en motpol. Då blir det ju aldrig ett udda tal.

Allra mest intressant blir ett stilleben om du får med någon lite udda pryl, gärna ett spännande reseminne från en exotisk resa till landet långt borta. Men det finns faktiskt en genväg, om man inte känner att man har det där klockrena reseminnet att plocka fram eller en resa inplanerad inom kort. Indiska. Den butiken är väl värd ett besök när det gäller detta, många små roliga detaljer som skiljer sig en hel del mot övriga rådande trender och precis den udda pryl som ditt stilleben behöver för att lyfta en nivå och bli lite extra intressant.

Placera gärna ditt stilleben på en bricka, en hög med tidningar, en spegel eller något som på annat sätt binder ihop det. Och slutligen ta ett steg tillbaka. Det här är nästan det viktigaste av allt, ta ett steg tillbaka, kisa, luta på huvudet på sned om du behöver och ta in mellanrummen mellan objekten. Där skapas former som ögat också tar in och är därför väl värt att ta hänsyn till. Titta, justera, backa och titta igen tills både det fysiska stillebenet och dess mellanrum bildar en fin helhet. Det här är faktiskt skillnaden mellan att ställa fram något och att arrangera något.

Bilder: indiska.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.